vineri, 22 iulie 2016

SALATA LA BORCAN - O IDEE SIMPLA PENTRU PAUZA DE PRANZ

Pentru cei care au deschis Facebookul mai tarziu, va spun ca m-am alaturat cu drag campaniei pornite de Radu si Oana pentru a readuce masa de pranz la statutul pe care-l merita, si anume de moment important al zilei in care ne putem desprinde de munca si de tastatura (hai, recunoasteti, ca si voi impartiti cu tastatura mai multe pranzuri decat cu cei dragi :)) ca sa ne bucuram de o mancare buna si sanatoasa, fie ea comandata de la un serviciu de livrare, gatita intr-un restaurant sau, de ce nu, intr-un food truck sau, recomandarea mea, pregatita chiar de voi cu un minim de efort si maxim de satisfactie.

In cele ce urmeaza o sa va prezint o idee foarte simpla si usor de realizat, si anume salata la borcan, care nu este altceva decat o salata pregatita de voi acasa, de care va puteti apoi bucura in liniste in pauza de pranz fara cel mai mic efort sau timp de asteptare, rasturnand-o pur si simplu intr-un bol. 

Reteta ce urmeaza e doar una dintre nenumaratele retete la care va puteti gandi si voi cu putina imaginatie, pastrand doar niste principii de baza, si anume ordinea ingredientelor in borcan (cele umede jos, cele uscate sus), mixul de arome si texturi (frunze verzi, bucati de legume sau fructe zemoase, ingrediente crocante precum nucile sau crutoanele, niste proteine, carne, branza, etc si un dressing).

Si pentru ca orice masa buna trebuie sa aiba langa ea si o bautura pe masura, va recomand ca langa aceasta salata sa savurati si un Ciuc cu 0.0% alcool, o bautura speciala din ingrediente 100% naturale, la 13 zero zero fix daca se poate. :)

INGREDIENTE
Pentru salata:
- 1 para coapta, dar ferma, taiata in sferturi si apoi in felii subtitri
- 2 maini de frunze de baby spanac
- 100g branza cu mucegai nobil (tip Roquefort, Gorgonzola, etc), taiata in cubulete mici
- semintele de la o rodie mare (se scot usor din coaja intr-un bol cu apa)
- 1 mana de crutoane (alternativ puteti folosi nuci sau migdale)

Pentru dressing:
- 4 linguri de iaurt
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita suc de lamaie
- 1 lingurita otet de calitate
- 1 lingurita marar sau oregano uscat
- sare, piper 

PREPARARE (5 min)
- pregatiti dressingul amestecand toate ingredientele intr-un borcanel cu capac (le puneti pe toate inauntru, inchideti capacul si scuturati bine de cateva ori, si apoi mai dregeti gustul cu sare si piper daca mai e nevoie)
- pregatiti toate ingredientele sa le aveti la indemana si incepeti sa construiti salata intr-un borcan de 1L, adaugand ingredientele in ce ordine doriti, dar musai respectand principiul ingredientele umede (in principal dressingul, dar si bucatile de fructe sau legume care sunt mai zemoase) in partea de jos, frunzele ca separator (le puteti imparti in mai multe straturi) si ingredientele uscate (nuci, crutoane, branza, etc) in partea de sus 
- inchideti borcanul si pastrati-l la frigider (il puteti prepara de cu seara), apoi rasturnati salata intr-un bol si bucurati-va de o bine meritata pauza de pranz alaturi de Ciuc 0.0 rece, companionul perfect al unui ritual de pranz perfect.
Enjoy!

3 comentarii:

  1. http://4.bp.blogspot.com/-HVYaAM5zDa4/VA3v_9SfEdI/AAAAAAAAI5k/xm90Rzpv7M8/s1600/mason-jar-salad-anatomy.jpg

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea mai sanatoasa solutie pentru o masa usoara!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...